Allmänna villkor

Ta del av våra allmänna villkor för att känna dig trygg med din beställning hos oss! 🙂 

 1. Allmänt
  Följande villkor gäller för alla beställningar som kunden (hädanefter kallade ”du”) hos Liberans genom GotlandsBoken AB, nedan kallade ”Liberans”, ”oss” eller ”vi”, på Liberans webbplats (kallad ”liberals.se”).

  Genom att använda Liberans.se eller göra en beställning samtycker du våra villkor som anges här i (”Allmänna villkor”). Se till att du har läst och förstått villkoren innan du gör din beställning.

  Endast myndiga personer, 18 år eller äldre, som inte är under förmynderskap, med fysisk adress i Sverige, kan lägga en beställning. Liberans och dess distributör förbehåller sig rätten att begränsa olika områden för leverans under vissa tider på året. Detta kan bero på ogynnsamma väderförhållanden som finns i dessa områden som hindrar leverans.

  Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor då och då utan föregående meddelande till dig. Den version av villkoren som kommer att gälla för din beställning kommer att vara den som finns på Liberans.se när du gör din beställning.

 2. Priser och fraktkostnader
  Priserna som visas på Liberans.se inkluderar ingen leveransavgift. Leveransavgiften för varje beställning kommer att vara densamma, oavsett storlek eller vikt på din beställning. Kostnaden för varje leveranssätt anges tydligt under utcheckningsprocessen. Om vi ​​inte kan leverera din beställning i sin helhet och måste göra mer än en leverans, tillkommer ingen extra kostnad för eventuella efterföljande leveranser.

 3. Beställning
  Du beställer via liberals.se. När du har lagt din beställning, om du har försett oss med din e-postadress, kommer du att få en e-postbekräftelse. Vänligen se i skräpposten om din bekräftelse inte inkommit din inkorg. Om vi ​​av någon anledning inte kan utföra din beställning kommer vi att meddela dig så snart som möjligt, samt genomföra en återbetalning på ordervärdet

  Dubbelkolla att dina angivna leveransuppgifter vid beställning stämmer, då vi inte ansvarar för eventuella felaktiga leveranser som beror på felaktiga uppgifter.

 4. Leverans
  Vi utövar största noggrannhet i att acceptera och behandla beställningar och kommer att sträva efter att leverera din beställning i enlighet med ditt valda leveransalternativ. Vi strävar efter att skicka beställningar på snabbast möjliga tid och i den ordning som beställningen läggs. Även om vi strävar efter att leverera inom den kommunicerade tidsramen, kan leveransen ta längre tid på grund av oväntade händelser. När du har lagt din beställning får du en e-postbekräftelse med dina förväntade leveransdetaljer. Om din beställning inte anländer inom det planerade datumet, vänligen kontakta vår kundtjänst via telefon 0498-25 77 70 (lokal taxa; samtalskostnad kan variera beroende på operatör) eller via e-post info@gotlandsboken.se. 

 5. Återkallande av beställning
  Du kan avbryta eller returnera din beställning från det datum du gör beställningen till 30 dagar efter mottagandet av de beställda varorna. Om du har debiterats för varorna får du en återbetalning som exkluderar fraktkostnaden.

  Om du vill avbryta eller returnera din beställning, vänligen meddela oss skriftligen via e-post till info@gotlandsboken.se. Returnera varan/varorna till oss enligt avsnitt 6 (Returer) nedan inom den 30-dagarsperiod som vi angivit. Vi kommer att genomföra återbetalning via samma metod som användes för att göra betalningen så snart som möjligt och senast inom 14 dagar efter mottagandet av ditt meddelande om avbryt av order, förutsatt att vi har mottagit varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka de felaktiga varorna.

  Om varan du har fått är defekt, vänligen meddela oss omgående och returnera varan i enlighet med avsnitt 6 (Returer) nedan. Liberans kommer, för alla produkter som anses vara defekta, att ge full återbetalning, inklusive kostnader för leverans och retur.

  I händelse av ett fel i samband med produkter eller tjänster som visas via Liberans.se (inklusive typografiska fel, felaktigheter eller utelämnanden som kan relatera till produktbeskrivningar, priser, kampanjer, erbjudanden och tillgänglighet), förbehåller sig Liberans rätten att avbryta beställningen innan den levereras till dig.

 6. Returer
  Vi garanterar full återbetalning för alla returnerade varor i enlighet med avsnitt 5 (Återkallande av beställning), förutsatt att alla varor returneras i samma skick som de var när du tog emot dem. Detta innebär att föremålen inte ska ha skadats, vara smutsiga, tvättade, ändrade eller slitna och att eventuella etiketter ska vara intakta.

  Returer sänds till följande adress:
  Liberans, GotlandsBoken AB
  Box 1181
  621 22 Visby
  Sverige

 7. Betalningsmetoder
  Vi använder Klarna Checkout som betallösning.

  Andra betalsätt
  Du är skyldig att ange en korrekt e-postadress och att meddela Liberans om din e-postadress ändras. Observera att Liberans förbehåller sig rätten att skicka betalningsförfrågningar till din e-postadress.

 8. Vårt ansvar
  Ingenting i dessa villkor ska utesluta eller begränsa Liberans ansvar. Vi strävar inte att avsäga vårt ansvar, utan tar hänsyn till regelverk som konsumentlagar, distansavtalslagar etc. som råder.

  Liberans ansvarar dock inte för fel/förluster på grund av händelser som ligger utanför vår rimliga kontroll, vilket inkluderar men inte är begränsat till brand, översvämning, storm, upplopp, civila störningar, krig, kärnkraftsolycka m.m.

  Vårt maximala ansvar gentemot dig för förlust eller skada som uppstår i samband med din beställning på Liberans.se ska begränsas till det totala priset för din beställning.

 9. Färger
  Vi gör alla rimliga ansträngningar för att korrekt visa attributen för våra produkter, inklusive sammansättning och färger. Vilken färg du ser beror på ditt datorsystem och vi kan inte garantera att din dator kommer att visa sådana färger korrekt.

 10. Garanti
  Om det finns defekter på varan du har köpt, följer Liberans alla lagstadgade garantibestämmelser. Om du har ett klagomål angående uppenbara material- eller tillverkningsfel i varor som vi har levererat, inklusive transportskador, vänligen meddela oss detta genom att returnera varorna till oss utan dröjsmål.

 11. Äganderätt till rättigheter
  Alla immateriella rättigheter, såsom varumärken och upphovsrätter på Liberans.se förblir hos GotlandsBoken AB och dess dotterbolag eller licensgivare. All användning av Liberans.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll helt eller delvis, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjuden utan tillstånd från Liberans.

 12. Företagsinformation
  GotlandsBoken AB
  Säte: Bingebygatan 11, 621 43 Visby, Sverige
  Organisationsnummer: 556708-2036
  Momsregistreringsnummer: SE556708-203601
  Kontaktuppgifter: www.liberans.se/kontakta-oss
  E-post: info@gotlandsboken.se
  Telefon: 0498-27 77 70